Tuesday, November 10, 2015

Att buda på lägenheter

Det är många bekanta som är inne i lägenhetsdjungeln igen och även vi tittar nyfiket på marknaden hur den ändrar sig i Åboregionen. När vi la ut vår gamla lägenhet i centrum av Åbo så var marknaden riktigt dålig. De flesta som gick på våra visningar hade inte fått lånebeslut eller så hade de den egna lägenheten osåld = dödläge för alla... Nå, vi fick vår lägenhet såld efter många månader och med facit i hand så var det rätt köpare.  När man säljer krävs det förutom bra marknadsföring också lite (läs: mycket!) tur. Det gäller också att ha rätt person på rätt plats för att det skall hända. 

Största lärdomen är ändå att skilja på att köpa med hjärtat eller med hjärnan. Varför köper man? För att skapa ett hem för en lång tid? För att mellanlanda? För att bo två år och sedan behålla lägenheten som en investering? Varje orsak kräver egna beslut och framförallt en budget. 

Nästa lägenhet vill jag köpa som en investering, med hjärnan. Jag bara väntar på att få buda åt höger och vänster och se vilket kap man kan haffa åt sig.


2 comments:

  1. Här i Karlstad är det fullkomligt GALET när det gäller bostadsmarknaden och budgivningarna blir ofta en "svettig" historia.
    ALLT verkar sluta med en hög prislapp !
    ( vilket ju iofs kan båda gott om vi bestämmer oss för att sälja och bygger friliggande hus istället ) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. det är just det, det är ju bra om alla sjuktbudar på det man säljer, men att köpa när det sjukbudas, det är jobbigt..

      Delete