Wednesday, December 26, 2012

San Francisco

Att åka upp från LA mot SF var som sagt en upplevelse. Väl framme var det dock mycket kallare än jag hade hoppats och dessutom visade staden sin våta sida dagen då vi besökte Alcatraz. Ut till fängelset ordnas båttturer, i priset hör även en rundtur med hörlurar. Det var verkligen en väl gjord rundtur och på bandet pratade så väl fångar som vakter. En upplevelse jag verkligen rekommenderar.

Eftersom fängelset hade plats för flera hundra fångar var vi överraskade över hur liten "innergård" de hade på ön. Som ni ser på de två första bilderna var det inte många kvadrat per fånge. Under turen tittade  vi runt i alla olika områden i fängelset och sidan för de våldsamma var nästan väsrst. På bilden ser ni området men själva cellerna är på högra sidan av bilden. Små bunkrar, utan ljus och gjorda av metall..

 På bilden nedan ser ni fängelsets bibliotek. Överlag så blev jag konstigt sympatisk under visisten. Det var även roligt att läsa om de män som suttit ute på ön och idag gör något gott med sitt liv. Att sitta här ute på ön kan verkligen inte ha varit roligt. Kallt, blåsigt, vått och ruskigt!No comments:

Post a Comment