Tuesday, December 2, 2014

Julen och stöket kring festligheterna

Varje december återkommer eländet, nämligen julstressen bland folket. Jag har aldrig förstått varför folk frivilligt bäddar upp för eländig stress? 
Enda sedan vi varit gamla nog att uttrycka åsikter (som är någorlunda fiffiga) har vi med syrran förespråkat en stor dos chill på julen. Till våra familje"traditioner" hör mat och ortens fulaste julgran, inget mer. Alla andra grejer återkommer ibland, ibland inte. (Det är allt från julfred i gamlastan, tomtegröt hos Momi och Mofi osv.)

Julen är bäst när det inte spökas och stökas för mycket. Det spelar ingen roll om det är Saarioistens morotslåda på bordet eller en hemgjord, men stämningen är definitivt förstörd om den hemgjorda morotslådan orsakat stress och hössel. 
När vi var yngre var dessutom 25.12 en pyjamas dag med familjen. Vi chillade med andra ord hemma i våra nya pyjamasar, inget mer, inget mindre.

Som mamma vill jag ge Leon just det här. En stressfri jul med umgänge. Ingen masshysteri eller tvång. God mat, köpt eller hemgjord, och nyktra medmänniskor. Alkohol hör inte barnajulen till!

Årets julkalender till min mamma. Paketen köpta i november ger också en mera harmonisk julmånad.

No comments:

Post a Comment